Bilvælgerguiden

Bliv klogere på hvilken bil du skal vælge

Hvilken bil skal man vælge?

Der er mange overvejelser ved køb af ny bil, og sikkert også en masse spørgsmål omkring hvilket mærke og model, der passer til netop dit behov. Nedenfor prøver vi at komme med vores bud på, hvilke overvejelser, der er fornuftige ved valg af ny bil og hvilke mærker/modeller, der passer på forskellige typer af behov. Se om du kan passe ind i én af vores opdigtede arketyper nedenfor:

Til det moderne storby-menneske

Du er storbysmenneske og elsker at køre rundt i byen til caféaftaler og shopping. Det skal være en bil, som er relativ lille, så den nemt kan parkeres inde i centrum. Du er måske single eller i et forhold med 1-2 børn, og gerne vil køre i en bil, der er økonomisk og til at betale. Du er med på moden og har øje for elegant og hipt design.

Til forretningsmanden og -kvinden

Du er et travlt forretningsmenneske, der bruger en del tid i din bil og derfor værdsætter kørekomfort. Derudover er det nødvendigt, at bilen har en vis størrelse til dine medbragte sager. Samtidig må der gerne være plads til familien i fritiden, så du ikke skal have besvær med at skifte bil, for at have familen med. Samtidig må bilen gerne udstråle en vis status, således at du fremstår professionel og succesfuld overfor dine kunder, samarbejdspartnere og leverandører.

Til den smarte og komfortable med familie

Du er en person med hang til smarte biler og sporty look, men ved at økonomien ikke er til, at du kan købe en Ferrari PT. Desuden skal der også være plads til familien sommetider. Ydermere kan du godt lide en bil med nogle hestekræfter og værdsætter kvalitet, komfort og rummelighed.

 

Til den store familie

Du er et familiemenneske med kæmpe F. Måske har du 3 eller flere børn, hvilket gør det besværligt med en af de mindre familiebiler, eller også har du tit bedsteforældrene med på tur, så 4-5 sæder lige pludselig ikke er nok. Du elsker at tage på familieudflugter eller rejser med hele familien og værdsætter, at der er plads, til de sommetider ret så lange køreture.

Til praktikeren, der elsker fleksibilitet

Du er gør-det-selv manden, der elsker at kunne transportere din last hjem den ene dag, og tage hele familien med på udflugt den anden. Grundet den store fleksibilitet og de mange praktiske funktioner, er dette en af dine yndlingsbiler. Du værdsætter at kunne tage barnevognen eller cyklen med på tur, og foretrækker også at køre på ferie i din bil.

Til livsnyderen

Til drengerøven (eller kvinden), der ikke kan få nok. Du er single eller i et forhold formentlig uden børn. Du elsker at nyde livet og køre i en bil, der trækker opmærksomhed på vejene. Du elsker at få vind i håret, på en lækker solskinsdag, men værdsætter samtidig at kunne lukke for kalechen, når vejret er knapt så godt (Cascada). Du er til frække sportsvogne med rå motorpower, elegant design og luksuriøst look og kvalitet.

 

  • Peugeot RCZ

 

3 generelle


Motor: Benzin vs Diesel
Når du skal vælge brændstofstype på motoren, skal du tænke over, hvordan du har tænkt dig at benytte bilen – er det til mindre ture og primært bykørsel, så er en benzinmotor at foretrække. Er det hovedsageligt til længere strækninger, hvor bilen får kørt nogle kilometer, så er en dieselmotor fordelagtig at vælge.

Motorstørrelse:
Valget af motorstørrelse kommer an på dit temperament og præferencer. Ønsker du en bil, der kører længere på literen, er en mindre motorstørrelse ofte det bedste valg. Til gengæld mister du også en smule liv i bilen og kontrol, fordi bl.a. acceleration ved overhalinger bliver mere trægt. Dette er selvfølgelig også afhængigt af mærke/model, og man skal altid tage udgangspunkt i det, før man tager stilling til motorstørrelse. Skal man bruge bilen til at trække læs, så er det også vigtigt, at man ikke vælger en for lille motor, da det godt kan have indflydelse på, hvor meget man kan trække.

Udstyrspakke:
Valget af udstyrspakke afhænger udelukkende af hvor meget luksus, du vil have. Hvis du blot skal have en bil, der skal fragte dig fra A til B og er ligeglad med lækre detaljer og komfortable løsninger, så kan den mindste udstyrspakke godt være tilstrækkelig. Som oftest vil det dog være fornuftigt at vælge en udgave med mere udstyr, da man for relativt få ekstra penge kan få en del større bekvemmelighed.